Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
    06 Eylül 2010 Pazartesi

ÝNEGÖL BELEDÝYESÝNDEN EVLÝLÝK OKULU

  Gencay Yýlmaz

          
         ÝNEGÖL BELEDÝYESÝNDEN EVLÝLÝK OKULU

ÝNEGÖL BELEDÝYESÝNDEN EVLÝLÝK OKULU


EVLÝLÝK OKULU DEYÝP GEÇMEYÝN…


Evlilik okulu  baþlýðýný gördüðünüzde evliliðin okulu olur mu? Diyebilirsiniz. Evliliðinde artýk bir okulu var. Okul Ýnegöl’de açýldý. Ýnegöl Belediyesi, Halk Eðitimi Merkezi ve Kent Konseyi iþ birliðinde ‘Evliliðe 5 Kala’ sloganý ile Evlilik okulu projesi hayata geçirildi. Güzelde olmuþ. Bildiðiniz gibi son zamanlarda boþanma olaylarýnda ciddi artýþlar bulunuyor.


            Evlilik sosyal hayatýmýzýn en önemli müessesidir. Evlilik insan hayatýnda en önemli dönüm noktasýdýr. Bu açýdan saðlam, saðlýklý, bilinçli ve mutlu evlilikler çok büyük önem taþýmaktadýr. Ýnegöl Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü ve Kent Konseyi Kadýnlar Meclisi üyeleri ile birlikte Evlilik Okulunu ziyaret ederek incelemelerde bulunmuþ. Evliliðin önemli olduðunu anlatabilmek için  “Evliliðe 5 Kala” sloganý ile baþlattýðýmýz ‘Evlilik Okulu’ projesi, evliliðe ilk adýmýný atan çiftlerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.


 “Ýnegöl’de geçen yýl kýyýlan nikâh sayýsý bin 380” diyen Baþkan Aktaþ, Bu çok ciddi bir rakam. Ancak diðer taraftan da boþanmalar maalesef devam ediyor. Evlilik okulu ile gençlerimizin aile mutluluklarýna katkýda bulunmak istiyoruz” açýklamasýný yaptý.


            Evlilik okulunda vatandaþlar ne öðrenecek? Derseniz,


Dersler uzmanlar tarafýndan verilecek. Evlilik Okulunun 5 ana dersi var:1- Saðlýk Dersi: aile saðlýðý, anne saðlýðý, bebek saðlýðý gibi konularda Uzmanlarýmýz Ýhsan Göl ve Emine Kaya Hocamýz ders verecekler. 2-Çocuk eðitimi dersi: Ana baba tutumlarý, Geliþim dönemi özellikleri, disiplin, ödül, ceza, davranýþ bozukluklarý gibi konularda PDR Uzmanlarýmýz Ali Sevinç, Sena Aydýn ve Ayþe Mutlu ders veriyorlar. 3-Ýletiþim dersi: Eþler arasý iletiþim, Çocuk ve aile iletiþimi, Toplumsal iletiþim konularýnda da yine PDR uzmaný hocalarýmýz ders veriyor. 4-Hukuk dersi: Medeni hukuk, kadýn haklarý, evlilikte haklar vb konularda Avukat Vildan Yýlmaz haným ders veriyor. 5-Toplumsal Cinsiyet dersi: Toplumsal cinsiyette eþitlik ve aile içi þiddetin önlenmesi konularýnda Uzman eðitimcimiz Þule Kuzlak ders veriyor.


            PEKÝ, KAYITLAR NASIL OLACAK?


Eðitimler üç ayrý günde yapýlýyor. Toplam 13 saattir. Çalýþma hayatýný da dikkate alarak eðitimler mesai saati sonrasý saat 18.00’da planlanýyor. Aile Okulumuzun dersleri görüldüðü üzere, Halk Eðitimi Merkezimizdeki bu dersliklerde veriliyor. Eðitimler en az 5 çift en fazla 10 çift grubu ile gerçekleþtirilecek. Nikah için baþvuran çiftler kurslara alýnacak ve 13 saatlik eðitimden sonra çiftlere Evlilik Cüzdaný ve Evlilik Okulu katýlým belgesi verilecek.


            ***      ***      ***      ***      ***


ÝMZALAR ÝKÝNCÝ BAHAR ÝÇÝN ATILDI


Bursa Büyükþehir Belediyesi Huzurevi’nde kalan 63 yaþýndaki Nurten Coþar ile 67 yaþýndaki Þaban Baykuþ’un arkadaþlýklarý, nikah masasýnda evlilikle taçlandý.Ýlk eþinden boþandýktan sonra yaklaþýk 9 yýl önce Büyükþehir Belediyesi Huzurevi’ne yerleþen bir çocuk babasý Þaban Baykuþ ile 1,5 yýl önce ilk eþi öldükten sonra huzurevine yerleþen Nurten Coþar, birlikteliklerini nikah masasýna taþýmaya karar verdi.


Huzurevi yönetiminin devreye girmesiyle nikah iþlemleri kýsa sürede tamamlanýrken, çift, ikinci baharlarýný yaþamak için, Barýþ Manço Kültür Merkezi’nde nikah masasýna oturdu. Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baþkaný Enver Karakoç ile Huzurevi Þube Müdürü Mehmet Þiþman’ýn þahitliðinde gerekleþen nikahý, Yýldýrým Belediyesi Nikah Memuru Zafer Keskin kýydý. Keskin, mutlu bir yuva için birbirlerine ‘evet’ diyen çiftin evlilik cüzdanýný gelin Nurten Baykuþ’a teslim etti. Ýkinci baharlarýný yaþayan Baykuþ çiftini bu mutlu günlerinde huzurevindeki arkadaþlarý da yalnýz býrakmadý.


Huzurevindeki 9’uncu yýlýný geride býrakmaya hazýrlanan Þaban Coþar, “Nurten hanýmla huzurevinde tanýþtýk. Kafa yapýlarýmýz birbirine uydu ve bu arkadaþlýðý evliliðe taþýmak istedik. O da teklifimi kabul etti. Bundan böyle günlerimizi aile saadeti içinde geçireceðiz” derken, Evlilik kararýný birlikte aldýklarýný dile getiren Nurten Coþar da, bugüne kadar huzurevinde çok güzel günler geçirdiðini nikahla birlikte mutluluðunun bir kat daha arttýðýný söyledi. Baykuþ çifti, bundan sonra huzurevinde kendileri için ayrýlan özel odada kalacak.


***      ***      ***      ***

2010-06-25 Bu yazý  235  kere okundu

SON YAZILARI

AK PARTÝ GEMLÝK ÝFTAR, ROMANLAR VE SP "EVET" DEDÝ, YARGI SÝYASALLAÞIYORMUÞ (!) PARTÝLERÝN REFERANDUM ÇALIÞMALARI, GEMLÝK ZEYTÝNÝ HAKKINDA YAPILAN KARALAMAYA TEPKÝ GÖSTERMELÝYÝZ CELAL BAYAR’I ANMA TÖRENÝ. CÝNDORUK TÖRENE KATILACAK MI?, RÖGAR KAPAÐI; BURSA`DA `ALIÞVERÝÞ ÞENLÝÐÝ` BAÞLIYOR; TP LÝDERÝ ÞENER DE “EVET” DEDÝ AKÇAY RESORT OTEL VE KUZEY EGE DENÝZÝ CHP’LÝ VEKÝL HAYIR, AK PARTÝLÝ VEKÝL EVET ÝÇÝN GEMLÝK’TEYDÝ REFERANDUM VE SEÇÝMLER ÜZERÝNE YAPILAN ANKETTE BAKIN NE SONUÇ ÇIKTI? KAYMAKAM BAYGÜL, HAKLARINI HELAL ETTÝ . KAYMAKAM ÇELÝK, GÖREVÝNE BAÞLADI GEMLÝK'TE BÝR DÜNYA LÝMANI BORUSAN BÜYÜKÞEHÝR ÇARÞI DERESÝNE BAÞLADI, F.GÜLER KARSAK DERESÝNE BAÞLAR MI? DADAÞLAR DERNEÐÝ AK PARTÝDE REFERANDUM MESAÝSÝ, F.GÜLER ÇELÝK’E ORGUNU ALMAMIÞ.

YORUMLAR

Sitemizdeki yeniliklerden ve geliþmelerden haberdar olmak için mail listemize üye olun. Mail adresiniz kesinlikle gizli tutulacak ve spam-mail gönderilmeyecektir.
eMail:
KÖÞE YAZARLARI
VÝDEO HABERLER
Bakýcý kadýna gasp þoku
Korunmak için yanýnda taþýdýðý silahý ve cep telefonu gasp edilen kadýn þoka girdi.
Anketler
Bursa'nýn en büyük sorunu nedir?
Çarpýk Kentleþme
Çevre Kirliliði
Eðitim
Ulaþým
Ýþsizlik
ÇOK OKUNANLAR
Gemlik Belediyesi Soruþturmasýnda Ýlk Göz Altý
Gemlik Belediyesinde 4 ayý aþkýn süredir devam eden yolsuzluk soruþturmasýnda il
bursastore busmek bursagaz bursahaber buski turizm kolesterol nedir zona hastalýðý ebru þam wenice kids suyun önemi
Gemlik Haberleri Ýnegöl Orhangazi Haberleri Osmangazi Haberleri Nilüfer Mustafakemalpaþa Ýznik Haberleri Büyükorhan Haberleri Gürsu Haberleri
Kurþunlu Alanyurt Haberleri Çakýrlý Demirtaþ Akçalar Çeltikçi Boyalýca Kýnýk Harmancýk
Kumla Haberleri Cerrah Haberlerþ Narlýca Emek Haberleri Çalý Ovaazatlý Elbeyli Kestel Haberleri Keles Haberleri
Karacaali Haberleri Tahtaköprü Sölöz Kirazlý Gölyazý Tatkavaklý   Barafaký Yeniþehir
Gemsaz Haberleri Yeniceköy Yeniköy Ovaakça Görükle Tepecik Haberleri Mudanya Haberleri Orhaneli Haberleri Yýldýrým
Kumsaz Haberleri       Hasanaða Yalýntaþ Güzelyalý Karýncalý Karacabey Haberleri
        Kayapa Haberleri Yeþilova Zeytinbaðý Göynükbelen
Uludað Haberleri Ramazan Heykel Haberleri Merinos Haberleri Ulu Cami Cumalkýzýk Acemler Haberleri    
RSS © 2008 Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
Site iceriğinin telif hakkı bildirilmeksizin kullanılması yasaktır
Gemlik Emlak Plaket